OBS De Klaverwoid | Beukenlaan 79 | 1676 GS Twisk
De leerlingenraad

 

Een leerlingenraad is groep van enthousiaste vertegenwoordigers gekozen uit en door de leerlingen van de school, die zich inzet voor een goede en prettige gang van zaken op de school.

In ons geval gaat het om leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8, uit elk leerjaar 2 leerlingen. Het is belangrijk dat de school luistert naar wat leeft onder de leerlingen.

De leerlingenraad gaat  daarom regelmatig met juf Kim praten over onderwerpen die voor allen van belang zijn. Deze onderwerpen kunnen vanuit de ideeënbus van de leerlingen uit de groepen komen of vanuit het team van leerkrachten.  

Als er vanuit de vergadering acties zijn/ dingen die uitgevoerd worden hoeven dit niet perse de leden van de leerlingenraad te zijn, dit kunnen ook andere kinderen uit de groep zijn. De afgevaardigde van de leerlingeraad is een tussenpersoon/spreekbuis tussen groep en leerlingenraad, maar hoeft dus niet de uitvoerder te zijn. 
Voor het vormen van de leerlingenraad zullen wij een verkiezing houden. Kinderen kunnen zich verkiesbaar stellen door het maken van een poster en het voorbereiden van een  1 minuut presentatie waarin ze vertellen waarom zij graag in de leerlingenraad willen.

Leerlingen die het afgelopen jaar in de leerlingenraad hebben gezeten kunnen voor één jaar niet meedoen aan de verkiezingen. 
De posters kunnen opgehangen worden vanaf donderdag 22 en vrijdag 23 september. Deze posters blijven hangen t/m vrijdag 30 september. Deze dag houden de leerlingen ook hun 1minuut presentatie.

Vervolgens zullen de leerlingen van de klas een stem uitbrengen. De twee leerlingen met de meeste stemmen zullen plaatsnemen in de leerlingenraad.(De leerkrachten van de groep organiseren zelf de presentatieronde en de stemronde.)

De leerlingenraad vergadert 5 keer per jaar o.l.v. juf Kim. De leerlingenraad bepaalt in de eerste vergadering wie de voorzitter wordt en wie de notulist wordt. 
We kijken uit naar een mooie verkiezingstijd met vervolgens goede, inspirerende vergaderingen met de leerlingenraad.

Vakanties en vrije dagen

20 t/m 28 oktober

29 oktober

6 december

20 en 21 december

Alle bekijken >>

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.