Op de Klaverwoid dragen we bij aan het opgroeien tot een gelukkige wereldburger.

Lees meer

Over ons

We halen het beste uit een kind om zich zo breed mogelijk te kunnen ontwikkelen.
Daarnaast hechten wij veel waarde aan zelfstandigheid en welbevinden van het kind.
Onze missie is dan ook: 'Vanuit een veilige omgeving samen bouwen aan een goede toekomst.'

Na acht jaar doorgebracht hebben op de Klaverwoid start uw kind sterk aan vervolgonderwijs dat bij hem/haar past.

Schooltijden

Alle groepen:

 

maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

8.30-14.30 uur,

woensdag

8.30-12.00 uur.

 

● Schooldeur gaat om 8.20 uur open (1e bel)

● De lessen starten om 8.30 uur (2e bel)

● Kinderen vanaf groep 3 nemen buiten op het plein afscheid van hun ouders.

In elke week voor de vakantie zijn de ouders van harte welkom om mee naar binnen te lopen en een kijkje in de klas te nemen. Er kan elke dag na schooltijd in de groep gekeken worden.

Ons onderwijs

De Klaverwoid is een openbare basisschool die niet alleen werkt uit werkboekjes of op tablets maar ook verwonderingen en nieuwsgierigheid wekt bij de kinderen om te leren

Spelend leren

In groep 1/2 werken we vanuit thema's en bieden we onze doelen via spelend leren aan. Met Thematisch leren in groep 3 en 4 creëeren we de gelegenheid tot spelend en onderzoekend leren. 

Lees meer

Portfolio

Op de Klaverwoid vinden we het belangrijk dat kinderen eigenaarschap tonen. Samen met de leerkracht stellen zij doelen en maken ze afspraken over hoe ze aan die doelen gaan werken. De kinderen hebben dan ook inzicht in hun ontwikkeling en leggen dat vast vanaf groep 3 in hun eigen portfolio. 

Lees meer

Bewegen

Kinderen houden van bewegen en doen dit dan ook veel en graag. Het kan door verschillende redenen onverhoopt gebeuren dat een kind een motorische ontwikkelingsachterstand heeft opgelopen. 

Lees meer

Gezonde school

Wij hebben het vignet gezonde school. Leerlingen met een gezonde levensstijl presteren beter op school. Kinderen leren om gezonde keuzes te maken. We hebben drie dagen fruitdag op school. 

Lees meer

Onze school

Ons schoolgebouw is de afgelopen jaren lekker opgefrist. Het is er licht en ruim en het geeft een open en opgeruimde indruk. We gymmen anderhalf uur per week verderop in de sportzaal van het dorpshuis. Deze lessen worden verzorgd door een vakleerkracht en de leerkrachten. 

Lees meer

Vreedzame school

We streven ernaar om kinderen te leren:
• op een positieve en zorgzame manier met elkaar om te gaan
• op een democratische manier met elkaar beslissingen te nemen

Lees meer

Wij zijn Allure

Een onderwijsinstelling in West-Friesland, met 15 openbare basisscholen in de gemeenten Medemblik, Koggenland en Opmeer. Wij leren van en met elkaar, werken vanuit vertrouwenen we geven elkaar ruimte binnen kaders. Wij zijn nieuwsgierig naar onszelf en de ander.

 

Kracht van openbaar onderwijs

Openbare scholen zijn de scholen van de toekomst. Wij geloven in elkaar en in vooruitkijken. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Samen vormen we de maatschappij. Voel je vrij, wees gelijk en ontmoet elkaar op de openbare school.